Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei soldaţi sirieni ucişi într-un atac asupra barajului lor de pe Platoul Golan (ONG)

OSDO
soldati sirieni platoul golan

Trei soldaţi sirieni au fost ucişi duminică seară de atacatori neidentificaţi care au luat ca ţintă barajul lor militar din sudul Siriei, în apropierea liniei de demarcaţie cu partea din Înălţimile Golan ocupată de Israel, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, preluat de agerpres.

Organizaţia neguvernamentală nu a fost în măsură să îi identifice pe autorii acestui atac care a avut loc în provincia Quneitra. Sudul sirian, recucerit în 2018 de trupele din subordinea lui Bashar Al-Assad, este constant scena unor atentate vizând forţele guvernamentale, cel mai frecvent desfăşurate de foşti rebeli antiregim.

"Trei membri ai forţelor regimului au fost ucişi într-un atac efectuat de atacatori neidentificaţi", a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, precizând că atacatorii au detonat o bombă, apoi au făcut uz de mitralierele lor contra unui "baraj militar din regiunea Rwihinah, în apropierea zonei tampon demilitarizate" de pe Înălţimile Golan.

Citând surse medicale, cotidianul proregim Al-Watan a informat că doi soldaţi şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în "atacul unui grup terorist contra unui baraj al armatei" la Quneitra.

Potrivit unor experţi, anumite facţiuni armate din sudul ţării au beneficiat în trecut de sprijinul vecinului israelian care priveşte cu un ochi critic implantarea în apropierea frontierei sale a forţelor proregim, mai ales cele susţinut de Teheran sau Hezbollahul libanez.

Cu începere din 2011, războiul din Siria a făcut peste 380.000 de morţi şi a constrâns milioane de persoane să se refugieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.