Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei spioni chinezi care se dădeau drept jurnaliști au fost expulzați din Regatul Unit

Business Insider
spionaj, china

Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi aflaţi pe teritoriul britanic cu vize pentru jurnalism, a anunţat joi cotidianul The Telegraph, citat de Reuters.

Potrivit relatării, care citează o sursă din guvernul de la Londra, trei ofiţeri de informaţii din Ministerul Securităţii Publice chinez pretindeau că lucrează pentru media chineze diferite, notează Agerpres.

''Identităţile lor reale au fost descoperite de MI5 (serviciul de securitate internă al Regatului Unit) şi ulterior au fost forţaţi să se întoarcă în China'', indică publicaţia citată.

Tot joi, autoritatea britanică de reglementare în domeniul media (OFCOM) a revocat licenţa de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN după ce a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv, adaugă Reuters. Într-un comunicat, OFCOM a explicat că dreptul de emisie a fost acordat societăţii Star China Media Limited, care în realitate "nu exercită responsabilitate editorială asupra conţinutului difuzat de CGTN", şi că nu este posibil un transfer al licenţei către entitatea care controlează în mod real canalul întrucât acesta din urmă "este controlat de Partidul Comunist chinez".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.