Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sportivi au depus jurământul de credință față de România

depunere juramant

Trei sportivi de performanță, voleibalistul Filip Despotovski și jucătorii de fotbal în sală Sávio Valadares și Felipe Oliveira, au depus marți jurământul de credință față de România, informează un comunicat remis Agerpres. După cum s-a anunțat, Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, trei hotărâri privind acordarea cetățeniei române sportivilor Despotovski Filip, Valadares Pereira de Mendonça Sávio și Pinto Viana De Oliveira Felipe.

Despotovski Filip este originar din Macedonia, iar Valadares Pereira de Mendonça Sávio și Pinto Viana De Oliveira Felipe sunt originari din Brazilia. Aceștia au dobândit cetățenia română în temeiul art. 82 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, obținând astfel certificatul de cetățenie, se precizează în comunicat.

Ceremonia de depunere a jurământului de credință față de România de către cei trei sportivi a fost prezidată de Cezar Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, alături de Varol Amet, vicepreședinte ANC. La ședința solemnă a participat, în calitate de invitat, Cosmin-Razvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.