Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei țări europene se pregătesc pentru invazia Rusiei: încep construcția a sute de buncăre

Profimedia

Pe frontiera NATO-Rusia, statele din linia întâi anticipează un potențial conflict cu Moscova. Miniștrii apărării din Estonia, Lituania și Letonia au ajuns la un consens privind un plan strategic ce include construcția de infrastructuri comune de-a lungul granițelor, precum fortificații, pentru a preveni și contracara posibilele incursiuni, informează Il Messagero.

Oficialii estonieni au declarat că guvernul plănuiește construcția a aproximativ 600 de buncăre, în anticiparea unei posibile invazii din partea Moscovei.

Ministerul estonian al Apărării a confirmat, într-adevăr, că cele trei țări baltice, toate membre NATO, "vor construi structuri defensive anti-mobilitate în anii următori, pentru a descuraja și, dacă este necesar, a face față, amenințărilor militare".

Cele trei țări denunță riscul de a deveni victimele unei viitoare invazii, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, și au decis să o anticipeze.

Proiect de cooperare în domeniul rachetelor

Miniștrii apărării au anunțat, de asemenea, un proiect de cooperare în domeniul rachetelor, care prevede o colaborare între state pentru formarea în utilizarea sistemelor de apărare și pentru întreținerea acestora, precum și coordonarea operațiunilor transfrontaliere.

"Războiul din Ucraina a arătat că recucerirea teritoriilor deja cucerite este extrem de dificilă și implică un cost mare în termeni de vieți omenești, timp și resurse materiale", a declarat Susan Lilleväli, subsecretar pentru apărare în cadrul Ministerului Apărării din Estonia. "Pe lângă echipamente, muniție și forță de muncă, avem nevoie de instalații fizice pentru a ne apăra eficient țările", declară acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.