Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei țări UE au anunțat un ajutor de 2,5 milioane de euro pentru investigarea crimelor de război

BBC
Bucha crime masacru Ucraina

Germania, Țările de Jos și Suedia au declarat că acordă 2,5 milioane de euro Curții Penale Internaționale (CPI) pentru a ajuta ancheta acesteia asupra posibilelor crime de război din Ucraina, relatează AFP.

Miniștrii europeni de externe, reuniți la Luxemburg, s-au întâlnit dimineață cu procurorul CPI Karim Khan, care a deschis anchete pe 3 martie, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Este crucial să păstrăm toate dovezile acum, pentru a putea judeca aceste crime”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, anunțând că Berlinul a oferit CPI un ajutor suplimentar de un milion de euro.

Omologul său olandez, Wopke Hoekstra, a anunțat și el un ajutor de un milion de euro pentru Curtea cu sediul la Haga. Ministrul suedez, Ann Linde, a indicat că Stockholm va oferi încă cinci milioane de coroane (485.000 de euro).

Uniunea Europeană a anunțat săptămâna trecută alocarea a 7,5 milioane de euro pentru formarea procurorilor ucraineni pentru investigarea eventualelor crime de război.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat duminică că țara sa a deschis 5.600 de anchete pentru presupuse crime de război de la începutul invaziei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.