Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei tineri acuzați de comiterea mai multor tâlhării în Piatra-Neamț, au fost reținuți

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arestați traficanti

Trei suspecţi ai mai multor tâlhării comise noaptea asupra unor bătrâni, în locuinţele acestora, au fost prinşi în urma unei acţiuni pe care poliţiştii au derulat-o împreună cu jandarmii, în noaptea de duminică spre luni, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Robert Costan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BUBUIE nervii în PNL, după prezentarea sondajelor interne: Crin Antonescu îi SPULBERĂ socotelile lui Orban (surse) / Replica

Este vorba de un bărbat de 22 ani, din Piatra-Neamţ, care, conform unor surse din anchetă, era dat în urmărire naţională, fiind condamnat pentru tâlhărie calificată şi doi fraţi de 24 şi 30 ani, din localitatea Scorţeni - judeţul Bacău, ambii cu antecedente penale.

"Două dintre tâlhării, care au fost probate de anchetatori, au fost comise în seara zilei de duminică, poliţiştii fiind sesizaţi de una dintre victime. Imediat a fost creat un dispozitiv de intervenţie cu filtru rutier, iar autoturismul în care se afla aceştia a fost oprit, în jurul orei 1,00, pe drumul naţional care leagă municipiile Piatra-Neamţ şi Roman. Cei trei suspecţi au încercat să fugă, dar au fost prinşi de poliţişti şi jandarmi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Asupra tânărului de 22 ani a fost găsită suma de 2.800 lei, furată duminică seara de la o familie de bătrâni din localitatea Girov, iar în maşina cu care se deplasau toţi cei trei suspecţi a fost găsită suma de 5.000 lei şi bijuterii din aur luate, tot prin violenţă în aceeaşi seară, de la o familie de pensionari din Dulceşti.

Cei trei sunt suspecţi în alte trei tâlhării comise, săptămâna trecută, în acelaşi mod, asupra unor vârstnici din localităţile Poiana Teiului, Pângăraţi şi Bârgăoani.

Potrivit unor surse din anchetă, suspecţii spărgeau geamul de la uşa casei, deschideau apoi uşa cu cheia lăsată în yală pe dinăuntru, şi pătrundeau în case având cagule pe faţă. Îi legau pe bătrâni cu sfoară sau cabluri electrice şi îi ameninţau cu moartea dacă nu le spun unde au banii strânşi pentru înmormântare sau bijuteriile din aur. Unii dintre bătrâni au fost loviţi după ce, iniţial, au refuzat să spună unde au banii, dar nicio victimă a tâlhăriilor nu a fost ucisă.

Cei trei suspecţi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.