Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei tineri cu vârste între 16 şi 17 ani, arestaţi preventiv după agresarea unui băiat de 14 ani

dosare

Judecătoria Târgu Mureş a emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, pentru acte de violenţă comise asupra a doi copii, de 13 şi 14 ani, unul dintre aceştia suferind răni grave, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pentru fapte de violenţă asupra doi minori, de 13 şi 14 ani. Trei dintre tinerii reţinuţi (de 16 şi 17 ani - n.r.) au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere legală şi arestaţi preventiv, pentru 30 de zile. La data de 23 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi de către mama unui minor de 14 ani cu privire la faptul că, fiul acesteia ar fi fost agresat fizic, în mod spontan, de un grup de mai mulţi tineri, într-un parc din Târgu Mureş. Minorul a fost transportat la o unitate medicală, pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate (...) Tot ieri (joi - n.r.), în cursul serii, trei dintre aceştia au fost prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi, care a admis propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lor, pentru o perioadă de 30 de zile", a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au demarat activităţi specifice de cercetare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

"La data de 1 februarie, în cursul dimineţii, poliţiştii au pus în executare patru mandate de percheziţie în Târgu Mureş şi Acăţari, la locuinţele celor bănuiţi de săvârşirea faptei, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri de interes în cauză. Din cercetări a reieşit faptul că patru tineri, de 14, 16, 17 ani (din Târgu Mureş) şi 17 ani (din comuna Acăţari), însoţiţi de alţi tineri, ar fi stabilit un loc de întâlnire cu minorul în cauză, unde l-ar fi agresat fizic prin aplicarea de lovituri cu pumnul şi picioarele. S-a stabilit că vătămările suferite au necesitat pentru vindecare aproximativ 30-35 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, investigaţiile efectuate au indicat faptul că unul dintre cei patru tineri, de 17 ani, ar fi agresat în acelaşi mod un alt minor, de 13 ani în cursul lunii noiembrie 2023, provocându-i vătămări care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile îngrijiri medicale", au precizat reprezentanţii IPJ Mureş.

Activităţile au beneficiat de sprijinul specialiştilor criminalişti şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Ultima faptă de agresiune a grupului de tineri a fost filmată şi postată pe reţelele de socializare, iar din imagini se observă modul violent în care agresorii reacţionează, urându-i "La mulţi ani!" victimei cu fiecare lovitură administrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.