Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei tineri din Vrancea, reţinuţi după ce ar fi furat telefoane mobile în valoare de 300.000 lei

Trei tineri cu vârste între 22 şi 23 de ani, bănuiţi că ar fi furat telefoane mobile în valoare de 300.000 lei din mai mai multe magazine de pe raza a patru judeţe, au fost reţinuţi de poliţiştii vrânceni, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal de furt calificat de către poliţiştii Poliţiei Municipiului Adjud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, au dus la depistarea şi reţinerea a trei bărbaţi. Astfel, în noaptea de 24 decembrie 2022, trei bărbaţi şi o minoră de 17 ani, prin spargerea geamului, ar fi pătruns în incinta unei unităţi de telefonie mobilă din municipiul Adjud, de unde ar fi sustras 16 telefoane mobile şi un router wireless, în valoare de 15.000 de lei. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 28 decembrie 2022 - 4 ianuarie, aceştia ar fi săvârşit infracţiuni de furt similare în magazine de telefonie din judeţele Bacău, Vaslui şi Covasna", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, miercuri, 4 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud au efectuat cinci percheziţii domiciliare în localităţile Păuneşti, Moviliţa şi Panciu, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, 50 de terminale mobile, router-ul wireless, dar şi un autoturism care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Prejudiciul total în urma săvârşirii celor cinci infracţiuni de furt calificat a fost de 300.000 de lei, fiind recuperat în proporţie de 50%, potrivit Agerpres.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 23 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea iar joi au fost prezentaţi Judecătoriei Adjud, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.