Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Treisprezece persoane acuzate vandalizarea Arcului de Triumf în timpul protestelor ‘vestelor galbene’, prezentate unui judecător de instrucție

Treisprezece persoane, printre care un minor, suspectate că au comis acte de degradare la Arcul de Triumf în timpul protestelor "vestelor galbene", urmau să fie prezentate marţi unui judecător de instrucţie în vederea unei eventuale inculpări, a anunţat parchetul din Paris, relatează AFP.

Parchetul din Paris a solicitat deschiderea unei proceduri judiciare pentru "intruziune neautorizată într-un loc istoric", "participare la un grup format în vederea pregătirii de violenţe sau de degradări", "posesie de bunuri furate", "furturi agravate" şi "degradări de bunuri în grup organizat".

Duminică, Philippe Belaval, preşedinte al Centrului monumentelor naţionale, a declarat că degradările suferite de Arcul de Triumf, vandalizat şi jefuit în timpul violenţelor de sâmbătă, se cifrează la mai multe sute de mii de euro, relatează agerpres.ro.

În plus, potrivit unei surse judiciare, un alt bărbat urmează să fie prezentat în cursul zilei unui judecător de instrucţie în cadrul unei proceduri judiciare distincte pentru "viol".

Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest manifestant, fără antecedente judiciare, este suspectat că ar fi violat sâmbătă o femeie în subsolul unui fast-food.

O altă anchetă a fost deschisă luni de parchetul din Paris pentru violenţe comise de persoane cu autoritate publică, după difuzarea pe reţelele sociale a unei înregistrări video în care o persoană este lovită repetat de poliţişti în apropiere de Champs-Elysées, sâmbătă.

Un tânăr, Mehdi K., a depus plângere marţi pentru violenţe ale poliţiei, pretinzând că este bărbatul din înregistrare. "Se pare" că una din filmările postate pe reţele sociale "arată faptele a căror victimă dl K.", potrivit plângerii consultate de AFP.

De luni seară, 62 de persoane suspectate de violenţe la Paris au fost deferite parchetului din Paris, ele adăugându-li-se celor 163 care au avut această soartă anterior, potrivit unui nou bilanţ al ministerului public.

Luni, 73 de persoane au fost deja trimise în faţa instanţei. În plus, 25 de persoane vor fi prezentate unui delegat al procurorului care le va notifica că au încălcat legea, o măsură alternativă la proces.

În total, 412 persoane au fost reţinute sâmbătă, potrivit prefectului poliţiei Michel Delpuech, care a evocat "violenţe de o gravitate fără precedent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.