Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă lovitură dată Rusiei: trezoreria SUA a anunțat impunerea de noi sancțiuni împotriva exporturilor de gaz natural lichefiat

worldenergytrade.com
alaska gaze gnl

Trezoreria SUA a anunțat impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, de data aceasta asupra exporturilor de GNL, scrie energypress.gr.

Având în vedere că livrările rusești de GNL către Europa și Grecia sunt importante în acest an, există îngrijorarea că ar putea fi întrerupte.

Concret, noile măsuri privesc noul proiect Arctic LNG 2 pe care Novatek îl dezvoltă în Arctica cu cantități de 27 de miliarde de metri cubi anual.

Deoarece proiectul urmează să înceapă treptat să funcționeze în 2024, încărcăturile rusești nu sunt de așteptat să fie afectate în această iarnă. Potrivit lui Montel, prima unitate de lichefiere a uzinei va porni la sfârșitul anului 2023, cu scopul de a ajunge la funcționarea completă în primul trimestru al anului 2024.

Analiștii au spus că, deși o parte din acordurile de aprovizionare din terminal sunt pentru Asia, există și cantități mari îndreptate către Europa. În cazul în care U.E. urmeaza exemplul SUA si impune sanctiuni, situatia de pe piata gazelor se poate schimba fata de azi. Cu toate acestea, acesta este cu siguranță un orizont pe termen mediu și nu unul pe termen scurt.

Este

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.