Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria SUA sancţionează un traficant de petrol și o reţea de companii legate de Forţa Quds iraniană

zdg.md
Trezoreria SUA

Trezoreria SUA a anunţat vineri impunerea de sancţiuni împotriva unui prezumptiv traficant de petrol şi unor companii despre care afirmă că oferă sprijin Forţei Quds, unitate din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran, transmite Reuters.

Conform unei declaraţii a Trezoreriei americane citate de această agenţie de presă, sancţiunile vizează cetăţeanul omanez Mahmood Rashid Amur al-Habsi şi o reţea de companii, două înregistrate în Oman, una în Liberia şi una în România.

Măsura prevede îngheţarea oricăror active deţinute în SUA de persoanele aflate pe lista neagră cu sancţiuni şi în general le interzice cetăţenilor americani să facă afaceri cu aceste persoane, scrie Agerpres.ro.

Potrivit secretarului american de stat Antony Blinken, Forţa Quds foloseşte veniturile din vânzările de petrol iranian pentru a-şi finanţa ''activităţile nocive'' şi apelează la intermediari străini pentru a-şi disimula implicarea în aceste tranzacţii. ''Statele Unite vor continua să-i expună şi să-i combată pe cei care sprijină astfel de eforturi'', a spus Blinken.

Noile sancţiuni vin în contextul în care încercările de revigorare a acordului nuclear încheiat cu Iranul în 2015 sunt în impas, iar Washingtonul îşi pierde răbdarea în timp ce Teheranul tergiversează revenirea la discuţiile indirecte cu oficialii americani la Viena.

Un responsabil american a declarat luna trecută că Washingtonul are în vedere să împiedice livrările de petrol iranian către China, care au continuat în pofida sancţiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.