Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezorierul PSD: AEP nu a descins cu forța la sediul PSD. Controlul se referă la anul 2017

PSD
PSD sigla

 

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a scris miercuri, pe Facebook, că inspectorii AEP nu au intrat „cu forța” în sediul central al partidului, ci au fost primiți „cu brațele deschise” fiind vorba despre o verificare anuală cu privire la activitatea formațiunii politice din anul 2017, scrie Mediafax.

„În primul rând nu poate fi vorba de o descindere, nimeni nu a intrat cu forța - inspectorii au fost primiți cu brațele deschise în sediul Partidului Social Democrat la controlul pe care aceștia îl efectuează anual. Un control la care sunt supuse toate partidele politice, nu numai PSD. Controlul care are loc în acest moment la sediul partidului este programat, de câteva luni chiar, și este aferent anului 2017. De menționat, a început pe 14 noiembrie! Nu vă îngrijorați, nu au ce nereguli să găsească, având în vedere că toate contractele au fost făcute legal. Absolut legal!”, a scris, miercuri, pe Facebook, trezorierul PSD, Mircea Drăghici.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că Autoritatea Electorală Permanentă efectuează la sediul central al partidului un control „de rutină” care se face anual în cazul fiecărui partid politic.

„Este un control de rutină. Sunt două controale care se fac anual. Controalele se fac tuturor partidelor. Vizita este anunțată, programată, sunt directori de contabilitate, se depun acte, se scot acte, procedura care se face de două ori pe an”, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, întrebat dacă la sediul central al partidului are loc un control al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Potrivit legii, AEP este abilitată să controleze respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice.

De asemenea, partidele politice au obligaţia de a permite accesul organelor de control ale Autorităţii Electorale Permanente în sediile lor.

„Anual şi ori de câte ori este sesizată, Autoritatea Electorală Permanentă verifică pentru fiecare partid respectarea prevederilor legale referitoare la veniturile şi cheltuielile partidelor politice. Autoritatea Electorală Permanentă poate fi sesizată de către orice persoană care prezintă dovezi cu privire la nerespectarea prevederilor legale referitoare la finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale”, potrivit Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.