Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribuna, singura revistă de idei din România, lansează primul număr al lunii iulie

Tribuna
tribuna

A apărut noul număr, 452/1 iulie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Așa cum și-a obișnuit cititorii, Tribuna oferă și data aceasta un conținut bogat și diversificat, cu articole de o largă deschidere culturală între care se remarcă editorialul „Neant și existență – cîteva considerații marginale”, de Mircea Arman; textul rubricii istoria literară „Dandy – antidandy sau nașterea artei moderatorului”, de Radu Bagdasar; „Adevăr și creație” – un comentariu al lui Christian Crăciun pe marginea volumului „Eseu asupra structurii imaginativului uman” (Mircea Arman, Ed. Tribuna, 2020); sau textul rubricii social, de Ani Bradea, „Orice imigrare este un cutremur de pământ” – articole evidențiate și pe prima copertă.

Tot în acest număr, în paginile destinate filosofiei semnează Viorel Igna și Iulian Chivu; Andrei Marga este prezent, ca de obicei, în rubrica diagnoze; Nicolae Iuga semnează textul rubricii eseu, iar Nicolae Turcan pe cel din religia.

Despre volume recent apărute scriu recenzii în Tribuna din 1 iulie Adrian Lesenciuc, Emilia Cernăianu, Adrian Țion și alții, iar Daniel Lőwy, în rubrica simeze, anunță că „Lucrările pictorului martir József Biró revin la Cluj după aproape opt decenii”.

Revista este ilustrată de Hanno Karlhuber - artist din Austria, exponent al realismului magic, după cum se autointitulează în amplul articol despre arta sa din ultimele pagini,  text care  a fost tradus din limba germană de Tünde Lassel.

Începând cu sfârșitul acestei săptămână, numărul 452 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 1 – 16 iulie 2021, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.