Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Galați aruncă BOMBA într-un caz celebru: 'Au fost ÎNCĂLCATE procedurile' - VIDEO

ciocanel judecator

Acuzată de șantaj de fosta șefă a ICCJ Livia Stanciu, pensionara Mariana Rarinca continuă să își caute dreptate în instanțe. Tribunalul Galați a demonstrat că judecarea acesteia s-a făcut la comandă, completul de judecată nefiind stabilit aleatoriu așa cum prevede regulamentul.

Judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Galați au admis acțiunea formulată de Mariana Rarinca, prin avocatul Corneliu-Liviu Popescu, în calitate de apărător ales, prin care solicita anularea în parte a Hotărârii Colegiului de conducere al CAB nr. 155/29.09.2015, reclamând că prin aceasta a fost decisă în mod nelegal componența completului de judecată desemnat să judece contestația în anulare formulată de Mariana Rarinca împotriva deciziei completului Matei-Tranca, prin care a fost admisă contestația în anulare a DNA.

Citește și: Denunț-BOMBĂ în dosarul lui Sorin Oprescu: 'Mi-a cerut 50 de mii de euro pentru Şefu' sau Barosanu''

Mariana Rarinca a reclamat nulitatea absolută a compunerii completului care a judecat contestația sa în anulare, motivând că acțiunea sa fusese atribuită unui complet a cărui componență nu era stabilită.

Arestată pentru 191 de zile, nevinovată fiind, Mariana Rarinca, a povestit la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea” despre drama suferită și despre cum au fost încălcate procedurile judecătorești în cazul său.

"În acest sistem cei care au puterea câștigă! Asta ma deranjează cel mai mult. Nu am mari așteptări, atât timp cât lumea încă se teme de puterea Liviei Stanciu(...). Cred că Livia Stanciu încă mai are un cuvânt de spus”, a spus Mariana Rarinca.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.