Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Iaşi organizează 'Ziua porţilor deschise'

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Tribunalul Iaşi informează că organizează miercuri, 25 octombrie, "Ziua porţilor deschise", manifestare ce vizează consolidarea relaţiei de încredere dintre magistraţi - cei care înfăptuiesc actul de justiţie - şi beneficiarii acestuia.

Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat în contextul în care ziua de 25 octombrie a fiecărui an a fost declarată de către Comisia Europeană şi Consiliul Europei ca "Ziua Europeană a Justiţiei", conform Agerpres.

"Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie, prin intermediul evenimentelor organizate de statele membre. Organizarea evenimentului are ca scop asigurarea transparenţei activităţii instituţiei, astfel încât cetăţenii să îşi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a condiţiilor de lucru ale magistraţilor, precum şi a etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare până la soluţionare. Sunt invitaţi să participe la acest eveniment toţi cetăţenii interesaţi în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar, a activităţii instanţei, a organizării, atribuţiilor şi competenţelor acesteia", se menţionează printr-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă menţionează că participanţii vor avea posibilitatea, în intervalul orar 10,00 - 15,00 să viziteze unele compartimente ale instanţei în care se desfăşoară activitatea din cadrul instituţiei, fără însă a se perturba activităţile curente ale Tribunalului Iaşi şi să intre în dialog cu judecătorii şi grefierii din cadrul instanţei implicaţi în eveniment, pentru a avea reprezentarea cât mai completă a activităţii instituţiei.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi distribuite participanţilor o serie de broşuri elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.