Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul orașului Moscova a respins apelul: Facebook și Instagram rămân interzise în Rusia

Meta
Meta Facebook

Tribunalul orașului Moscova a respins luni apelul companiei Meta, recunoscută ca fiind extremistă și interzisă în Rusia, relatează agenția rusă Interfax.

"Recursul - să fie respins, decizia Tribunalului Tverskoy din Moscova din 21 martie 2022 - neschimbată", a anunțat judecătorul Alexander Ponomarev decizia.

Astfel, intră în vigoare interdicția în Rusia a Meta, care deține rețelele sociale Facebook și Instagram blocate în țară.

Reprezentanții Meta au insistat în instanță ca decizia primei instanțe să fie imediat anulată și să se pună capăt procedurilor în acest caz.

La ședința de judecată au luat parte și reprezentanți ai Roskomnadzor și FSB din Rusia. În opinia lor, activitățile companiei Meta în Rusia ar trebui interzise, ei au cerut să se lase în vigoare decizia instanței de fond.

La 21 martie 2022, Tribunalul Tverskoy a satisfăcut cererea Parchetului General al Federației Ruse de a interzice activitățile Meta Platforms Inc. pe teritoriul rusesc. Potrivit deciziei instanței, activitățile Meta sunt interzise în ceea ce privește vânzarea de produse - rețelele sociale Facebook și Instagram pe motiv că desfășoară activități extremiste.

Cu toate acestea, hotărârea judecătorească nu se aplică WhatsApp, deținut tot de Meta, deoarece acesta nu difuzează informații în mod public.

În prezent, accesul la Facebook și Instagram pe teritoriul Federației Ruse este limitat.

Meta, la fel ca și ceilalți reclamanți, a solicitat ca decizia Tribunalului Tverskoy să fie declarată ilegală și anulată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.