DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Tribunalul Prahova a anulat decizia CJ Prahova, condus de un liberal, de a restructura 101 posturi

Facebook
Iulian Dumitrescu

Tribunalul Prahova a anulat, printr-o decizie pronunţată marţi, o hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova adoptată în noiembrie 2020 privind reducerea aparatului propriu cu 101 posturi.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis cererea de chemare în judecată formulată de patru angajate ale CJ şi a dispus anularea hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 140/13.11.2020, decizia nefiind definitivă, scrie agerpres.ro.

Pe 13 noiembrie 2020, CJ Prahova a aprobat o hotărâre privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al instituţiei şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia.

Ulterior, CJ a emis un comunicat de presă în care anunţa că aparatul propriu va fi redus, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, cu 101 posturi.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliul Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent. În şedinţa de astăzi, (...) consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia", preciza comunicatul menţionat.

Preşedintele CJ Prahova anunţa, pe 5 noiembrie 2020, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituţiei cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar şi desfiinţarea a două direcţii din subordine.

Iulian Dumitrescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de personal este "plafonată şi plină de pile de partid", astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care şi le-a propus nu pot fi îndeplinite.

După ce angajaţii CJ au obţinut în instanţă suspendarea executării HCJ 140/13.11.2020, anulată marţi de Tribunal, consilierii judeţeni au aprobat, în 27 ianuarie, o hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate şi reducerea acestuia cu 96 de posturi, angajaţii atrăgând atenţia la acel moment că demersul este făcut cu încălcarea deciziei instanţei în contextul proceselor civile aflate pe rol.

Ulterior, angajaţii CJ au atacat şi această decizie, obţinând pe fond suspendarea executării până la pronunţarea instanţei asupra anulării ei. La recurs însă, Curtea de Apel a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată.

Dosarul privind anularea acestei HCJ a fost înregistrat la Tribunalul Prahova la data de 4 mai, iar până la acest moment nu a primit termen de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.