Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunele goale de la Roland Garros dezamăgesc din nou (Reuters)

telegraph.co.uk
roland garros

Tribunele goale de la Roland Garros dezamăgesc din nou (Reuters).

În timp ce Openul Franței a oferit o finală feminină de mare calitate într-o arenă dotată cu facilități de ultimă generație, spectacolul jenant al tribunelor parțial goale - în special în lojele corporate - va rămâne în minte după ediția din acest an, conform unei analize făcute de Reuters.

Directorul turneului, Amelie Mauresmo, a declarat că "am bătut recordul cu 630.000 de persoane în total pentru vizitatori, față de 613.000 anul trecut, cu un confort mai mare".

Mulți dintre acești "vizitatori", însă, nu au reușit să își ocupe locurile.

Masa de prânz sau un aperitiv a fost întotdeauna o prioritate pentru cei mai mulți dintre oaspeți, scrie Reuters, iar unii dintre ei au părăsit arena la jumătatea mult așteptatei semifinale masculine dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, conform Mediafax.

Boxele corporate, unde locurile sunt oferite în mare parte de sponsori oaspeților lor, au fost în mare parte goale pentru cea de-a doua semifinală masculină dintre Casper Ruud și Alexander Zverev.

Mai multe meciuri feminine s-au disputat în fața unor tribune pe jumătate goale, camerele de televiziune căutând în permanență unghiuri favorabile.

Ons Jabeur, una dintre cele mai așteptate sportive de pe tabloul feminin, și-a jucat meciul din sferturile de finală în fața unei tribune aproape goale, un aspect pe care tunisianca a ținut să-l menționeze.

"A fost foarte bine să-i văd pe tunisieni în mulțime, dar știu că știu că nu au mai fost bilete, și a fost groaznic să văd stadionul gol, deoarece erau mulți tunisieni care voiau să vină să mă vadă jucând nu au găsit blete", a spus ea.

La celelalte turnee de Grand Slam, locurile goale sunt o priveliște rară.

Cu un an înainte de Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, tribunele federației franceze (FFT) au fost aproape goale pe toată durata unei semifinale de dublu feminin în scaun cu rotile.

Anul trecut, un upgrade - Annexe Up - a fost disponibil pentru deținătorii de licențe FFT pe bilete care, de obicei, oferă acces doar la terenurile exterioare, ceea ce înseamnă că aceștia puteau ocupa locuri goale pe terenul principal până la apariția deținătorului biletului inițial.

Această ofertă nu a fost însă reînnoită în acest an, deși unii spectatori fără bilete pentru terenurile principale au fost ocazional lăsați să intre pe Philippe Chatrier.

"Unora le place să se plimbe și pe alei. Iar dacă un meci este plictisitor, și am văzut câteva și nu voi da nume și nu voi face de rușine, poate că au dorit să vedă un alt meci", a declarat duminică presei președintele FFT, Gilles Moretton.

"Există loc de îmbunătățire este adevărat, dar ne acceptăm și diferențele".

Sesiunea nocturnă, cu un singur meci, a fost devansată cu o jumătate de oră, pentru a începe la ora locală 20:30, ceea ce a contribuit la evitarea problemelor de transport târziiu în noapte

"Acest lucru a îmbunătățit cu adevărat situația", a declarat Mauresmo, deși, pentru al doilea an consecutiv, niciuna dintre cele 10 sesiuni de noapte nu a fost reprezentată de meciuri feminine, Jessica Pegula, numărul mondial, afirmând că femeile au fost "subevaluate".

"Ne putem descurca mai bine la meciurile de noapte", a spus Mauresmo, fără a detalia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.