Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tricoul purtat de Bill Russell, starul echipei Boston Celtics, la ultimul meci din cariera sa în NBA, a fost vândut pentru suma de 1.116.250 dolari

marca.com
Bill Russell tricou

Un tricou purtat de starul echipei Boston Celtics, Bill Russell, la ultimul meci din cariera sa în NBA, a fost vândut pentru suma de 1.116.250 dolari la o licitaţie de obiecte care i-au aparţinut, a anunţat, vineri, societatea organizatoare, Hunt Auctions, citată de AFP.

Tricoul, cu numărul 6, a fost îmbrăcat de Bill Russell în cursul meciului cu nr.7 al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) din 1969.

Cu acea ocazie, Celtics au învins-o pe Los Angeles Lakers cu 108-106, pe 5 mai 1969, la Los Angeles, permiţându-i lui Bill Russell să cucerească al 11-lea trofeu NBA şi ultimul din cariera sa sportivă.

Printre persoanele care şi-au manifestat interesul să achiziţioneze obiectele scoase la licitaţie figurează fostele vedete ale baschetului american, Barkley şi Shaquille O'Neal.

O parte din beneficiile acestei vânzări au fost donate MENTOR, o asociaţie de ajutorare a tinerilor defavorizaţi.

Medalia de aur a lui Russell la JO din 1956 a fost vândută pentru suma de 587.500 doari. Pe atunci în vârstă de 22 de ani, Russell a înscris o medie de 14,1 pct de meci. Statele Unite au câştigat toate cele opt meciuri disputate la Melbourne, cu o medie de 53,5 pct de meci.

Totodată, inelul său de campion NBA din 1957 a fost vândut cu 705.000 dolari, iar cel de campion din 1969 a fost adjudecat pentru 558.125 dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.