Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tricoul purtat de Diego Maradona la meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM

dalma maradona

Tricoul purtat de Diego Maradona la meciul împotriva Angliei, la Cupa Mondială din 1986, va fi expus în Qatar în timpul CM, la şase luni după ce a fost vândut la licitaţie pentru 9,3 milioane de dolari, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Tricoul, cumpărat pe 4 mai de un cumpărător anonim pentru o sumă record la o licitaţie organizată de Sotheby's, a fost împrumutat Muzeului Sportului din Qatar, unde va fi expus de duminică până la 1 aprilie.

Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani, şefa muzeelor ​​din Qatar şi membră a familiei domnitoare, s-a declarat „fericită” că a obţinut acest împrumut în cadrul unei expoziţii dedicate istoriei fotbalului şi a Cupei Mondiale.

În timpul acestui legendar sfert de finală împotriva Angliei pe stadionul Azteca din Mexico City, Maradona, care a murit în noiembrie 2020 la vârsta de 60 de ani, a marcat cele două goluri ale victoriei (2-1). Numărul 10 a împins mingea pe lângă portarul Angliei Peter Shilton, susţinând ulterior că primul gol a venit "un pic din capul lui Maradona, puţin din mâna lui Dumnezeu".

Patru minute mai târziu, el a driblat cinci jucători Angliei şi l-a învins pe Shilton pentru a marca „golul secolului”, conform unui sondaj FIFA din 2002. Argentina a câştigat Cupa Mondială.

Maradona a făcut schimb de tricouri cu fundaşul Steve Hodge, iar acesta a împrumutat tricoul unui muzeu din Manchester timp de douăzeci de ani înainte de a-l scoate la licitaţie, unde a fost cumpărat la mai mult de dublul preţului anunţat de Sotheby's. Cumpărătorul anonim a câştigat înaintea altor şase ofertanţi, inclusiv Federaţia Argentina de Fotbal.

Tricoul lui Maradona va fi expus alături de o minge din prima finală a Cupei Mondiale din 1930, primul document cu  regulile fotbalului, o statuetă de bronz reprezentând piciorul drept al emblematicului jucător brazilian Pelé şi alte tricouri purtate de marii sportivi.
„Multe dintre exponatele de la Muzeul Sportului sunt simboluri ale pasiunii umane cu poveşti lungi şi emoţionante”, a comentat Sheikha Al Mayassa.
Muzeul a fost deschis la sfârşitul lunii martie în incinta Stadionului Internaţional Khalifa, una dintre cele opt arene pentru Cupa Mondială din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.