Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trilaterala Republica Moldova - Ucraina - România, organizată în luna mai la Chișinău

mfa.gov.md
Mihail Popșoi Dmytro Kuleba

R. Moldova și Ucraina își vor consolida dialogul bilateral și vor coopera mai strâns în domeniul economic, comercial, social, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere. La această înțelegere au ajuns, miercuri, vicepremierul Mihail Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, în cadrul discuțiilor purtate la Kiev, potrivit stiripesurse.md.

Cei doi oficiali au abordat situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprind Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

„Am discutat și despre progresul realizat de ambele state pe dimensiunea integrării europene și am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. R. Moldova și Ucraina au un obiectiv comun - de a adera cât mai curând la Uniunea Europeană. Locul firesc al Republicii Moldova și Ucrainei este în marea familie europeană”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, ce doi miniștri de Externe au convenit să organizeze o nouă reuniune a trilateralei Republica Moldova - Ucraina - România, de această dată la Chișinău, în luna mai curent.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba că Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. Țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar”, a declarat Mihail Popșoi.

Amintim că vicepremierul Popșoi efectuează astăzi o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului ucrainean. În dimineața zilei de miercuri, cei doi au depus flori la peretele comemorativ în onoarea eroilor căzuți pentru libertatea Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.