Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trimis de Ana Maria Popescu să CÂȘTIGE aurul pe care DEJA îl are în palmares, Eduard Novak își toarnă cenușă în cap: regretă afirmațiile făcute

eduard novak

Ministrul Tineretului şi Sporturlui, Eduard Novak, a declarat că îi pare rău de faptul că a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat aurul la JO de la Tokyo nici cu o finanţare mai mare a federaţiei de scrimă.

"Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înţeles foarte greşit. Dacă nici eu nu înţeleg sacrificul unei sportive care participă la cinci Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înţelege. Şi eu voi participa la a V-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, ştiu cum este să munceşti. Ea este sportivă, a reacţionat în felul ei, nicio problemă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiţii, chiar dacă sunt înjurat, atacat. Trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aş fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din federaţii nu ar mai fi primit finanţare. Vreau să fiu un ministru bun, să fiu alături de sportivi şi îmi pare rău. Ana Maria este pentru mine campioana de aur, sunt alături de ea", a spus Novak, la TVR, potrivit digisport.ro.

Citește și: Liberalul care i-a spus campioanei Ana-Maria Popescu 'Să și-o bage în fund. Gest de mare țoapă. Băbăciune' a fost DEMIS

Marţi, Ana Maria Popescu a revenit de la Tokyo şi a fost întâmpinată festiv, la Salonul Prezidenţial al Aeroporului Internaţional Henri Coandă. Ea a ţinut un discurs-manifest în favoarea sportivilor, în care i-a criticat pe ministrul Tinereului şi Sporturilor, Eduard Novak şi pe reprezentanţii presei.

"Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de cinci milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia", a spus medaliata cu argint la Tokyo.

Disputa cu Novak a apărut după ce ministrul a declarat că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a afirmat, duminică, Eduard Novak.

La festivitatea de marţi, scrimera a refuzat să dea mâna cu ministrul Eduard Novak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.