Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trimiterea jucătorilor în şomaj tehnic CRITIVATĂ de sindicatul fotbaliştilor din Portugalia

Sindicatul fotbaliştilor din Portugalia (SJPF) a catalogat trimiterea, de către cluburi, a jucătorilor în şomaj tehnic în perioada pandemiei de coronavirus drept o variantă ''oportunistă'' şi a solicitat grupărilor să-şi identifice propriile măsuri de protecţie financiară dar nu în detrimentul angajaţilor, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Cum fotbalul portughez este suspendat începând cu 12 martie, Belenenses este primul club din Primeira Liga care a anunţat că trimite în şomaj tehnic o parte a staff-ului tehnic pe o perioadă nedeterminată.

Joaquim Evangelista, preşedintele SJPF, a declarat pentru Diario de Noticias că se aşteaptă ca şi alte cluburi să urmeze această procedură.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

"SJPF a fost implicat într-un dialog permanent cu Liga pentru a găsi o soluţie de compromis care să protejeze drepturile jucătorilor şi să garanteze sustenabilitatea financiară a activităţii.

Din păcate, unele cluburi, ignorând aceste negocieri au decis unilateral să apeleze la şomaj tehnic. Aceste cluburi transmit societăţii portugheze mesajul că în vremuri de criză nu sunt în stare să-şi gestioneze problemele'', a arătat Evangelista, catalogând metoda drept una ''oportunistă''.

Guvernul de la Lisabona a anunţat că va sprijini companiile şi cluburile care apelează la astfel de măsuri nepopulare, iar Belenenses a menţionat că va apela la acest ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.