Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trocul Vadim-Ponta: Unul da voturi, altul da Legea amnisitiei si gratierii

vadim ponta

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat chiar la semnarea acordului cu UNPR ca este nevoie de o lege a amnistiei si gratierii pentru ca "sunt multi oameni inchisi pe nedrept". In urma acestei declaratii ACL anunta ca intre Victor Ponta si Corneliu Vadim Tudor ar exista un troc - Vadim ii da sustinerea si voturile lui Ponta, iar Ponta si coalitia guvernamentala adopta legea gratierii.

"Împins de disperarea de a ajunge la Cotroceni, Victor Ponta şi aparatul de partid din spatele său au renăscut ieri patrulaterul roşu, bazându-se în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe cele 3,68 de procente ale lui Corneliu Vadim Tudor. Ceea ce este foarte grav este că înțelegerea dintre Ponta și Vadim Tudor se bazează pe un troc – voturi contra anularea principiilor statului de drept.

Adevărata miză a susținerii prezidențiabilului PSD a fost anunțată, cu subiect și predicat, chiar de C.V. Tudor (...) potrivit caruia "sunt mulţi oameni închişi pe nedrept”, reprezintă de fapt principalul obiectiv asumat de Victor Ponta prin intermediul noului său aliat", precizeaza prim-vicepresedintele ACL, Alina Gorghiu.

Ea cere in numele ACL ca premierul sa se delimiteze de decalratiile lui Corneliu Vadim Tudor si sa solicite anularea protocolului dintre UNPR si PRM.

"Este inacceptabil ca astfel de declarații care atentează la fundamentele statului de drept să fie tolerate de un premier al unui stat european, care candidează la Președinția țării, funcție din care se presupune că este un garant al independenței Justiției

Alianța Creștin-Liberală îi cere lui Victor Ponta să se delimiteze public de declaraţiile lui Corneliu Vadim Tudor şi să solicite anularea protocolului încheiat între UNPR şi PRM. Statul de drept şi imaginea României sunt mai importante decât goana după voturi.

Modul în care prezidențiabilul PSD girează comportamentul noului său partener, Corneliu Vadim Tudor, căruia îi tolerează jignirile pe criterii entice la adresa lui Klaus Iohannis, atacurile la Justiţie și stat de drept, ne arată ce fel de președinte ar fi Victor Ponta dacă ar primi votul românilor", conchide Alina Gorghiu.

Mai mult decat atat, ACL atrage atentia ca alianta cu PRM si Vadim Tudor poate afecta imaginea Romaniei in Europa si in plan international, in general.

"ACL constată că marea unire promisă de Victor Ponta înseamnă de fapt unirea PSD cu PRM şi Vadim Tudor, iar prin această alianţă care poate afecta percepţia asupra României în Europa şi este dăunătoare în plan internaţional, PSD şi Victor Ponta se îndepărtează tot mai mult de Europa, de valorile şi principiile occidentale", a mai spus Alina Gorghiu.

Corneliu Vadim Tudor a declarat vineri la semnarea acordului cu UNPR ca trebuie pus capat unor arestari "abuzive" ca cea a lui Adrian Nastase si a lui Viorel Hrebenciuc.

“Noi dorim să se respecte legea și să se termine cu arestările astea abuzive, sunt arestări abuzive, o rușine. Arestezi un fost prim-ministru al României, arestezi un vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe Viorel Hrebenciuc. Are păcatele lui, dar a avut și merite”, a declarat Vadim Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.