Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trofeul Transilvania al TIFF a revenit filmului 'Monos'

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Trofeul Transilvania al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în valoare de 15.000 de euro, a revenit, sâmbătă seara, la gala de închidere de la Cluj-Napoca filmului”Monos”, o producție columbiană din 2019, transmite Mediafax.

Denis Cote, membru al juriului TIFF, a declarat, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la Gala de închidere a festivalului desfășurată la Teatrul Național că Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro revine filmului columbian ”Monos” (2019), regizat de Alejandro Landes.

Pelicula câștigătoare la TIFF, care a primit la festivalul Sundance Premiul special al juriului, tratează povestea a opt adolescenți, membri ai unei trupe de gherilă și a unei ostatice, care se ascund în munții columbieni, iar uciderea accidentală a prețioasei lor vaci, Shakira, va declanșa o luptă sângeroasă pentru supraviețuire.

În competiția oficială a TIFF au figurat 12 filme.

Premiul Juriului Tinerilor Francofoni, înmânat de anbasadoarea Franței, Michele Ramis, a revenit peliculei ”Trecut prin foc”, iar mențiuni speciale ale Bursei Alex Leo Șerban au fost înmânate lui Alex Bogdan și Iosif Prodan, în timp de Lina Vdovîi a primit bursa în valoare de 2000 de euro, pentru proiectul documentar ”Il bel canto”.

De asemenea, premiul FIPRESCI a fost acordat filmului polonez ”Cler”, în timp ce premiul publicului a fost adjudecat de ”Copilul problemă”. Un alt premiu acordat a fost premiul publicului pentru cel mai popular film din secțiunea Zilele Filmului Românesc pentru ”Moromeții 2”.

Citește și: Sigourney Weaver a confirmat că va apărea în viitoarea versiune a filmului 'Vânătorii de fantome'

Premiul pentru scurt metraj la Zilele Filmului Românesc a fost decernat peliculei ”Opinci”, iar premiul pentru lung metraj a revenit filmului ”Arest”.

Totodată, premiul pentru cea mai bună interpretare a revenit actorului islandez Ingvar E. Sigurdsson pentru rolul din filmul ”Alb cât vezi cu ochii”, iar premiul special al juriului a fost acordat filmului ”Un om fidel”.

Premiul pentru cea mai bună regie a fost decernat lui May El-Touchy pentru filmul ”Dama de cupă”.

Actorul Marcel Iureș a primit în cadrul Galei TIFF Premiul de Excelență pentru cariera sa marcată de zeci de roluri interpretate în teatru și film.

”Excelent, este o formă de fericire, chiar o formă de mare fericire, o parte din moleculele mele sunt datoare acestui oraș, universitarilor și oamenilor din Cluj”, a spus Iureș,

Un alt premiu pentru întreaga carieră l-a primit și creatoarea de costume Oana Păunescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.