Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Corul-fenomen 'Tronos junior' a concertat pe scena Palatului Național al Copiilor, de Buna Vestire

Palatul Național al Copiilor din București a găzduit etapa finală a Festivalului – Concurs Național de Muzică Religioasă „Buna Vestire”, ajuns anul acesta la cea XI-a ediție. Organizat de Asociația Corală Națională din România și de Fundația pentru copii talentați „Meloritmic”, evenimentul își propune descoperirea și promovarea valorilor muzicii religioase.

Corul-fenomen ”Tronos junior” a fost invitat de onoare în cadrul festivalului. Corul a fost fondat de arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale și, totodată, cel mai renumit psalt din lumea ortodoxă, și este coordonat de Ioan Balaban. ”Tronos junior” a fost invitat să participe la acest prestigios eveniment aflat sub conducerea directoarei concursului, prof. dr. Elena Maria Nicolai.

Într-o seară memorabilă, Corul ”Tronos Junior”, primul cor psaltic de copii din România, a uimit audiența cu o performanță emoționantă chiar în ziua în care a împlinit un an de la primul său concert.

Pe scena festivalului au răsunat glasurile a 60 de copii talentați, care au folosit muzica psaltică pentru a exprima o apropiere de Dumnezeu, transformând muzica într-o rugăciune vibrantă și profundă, potrivită atmosferei de Buna Vestire.

Evenimentul a adunat mai multe coruri, duete și soliști din întreaga țară, în cadrul secțiunii de concurs, accentuând diversitatea și bogăția muzicii religioase românești. Festivalul a oferit o platformă pentru descoperirea și promovarea talentelor din domeniul muzicii sacre, demonstrând o dată în plus importanța și frumusețea tradițiilor noastre spirituale.

Corul ”Tronos Junior” continuă să fie o sursă de inspirație și un exemplu luminos pentru tânăra generație, arătând că muzica religioasă poate fi un mijloc puternic de exprimare spirituală și emoțională. Participarea lor la Festivalul "Buna Vestire" reprezintă un pas important în afirmarea muzicii psaltice în rândul publicului larg și subliniază rolul esențial al artei și culturii în educația spirituală și morală a tinerilor. 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.