Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trotinetele electrice, interzise în trenurile din Spania

trotineta electrica

Trotinetele electrice, interzise în trenurile din Spania

Trotinetele electrice au fost interzise de marţi în trenurile operate de compania feroviară spaniolă Renfe din cauza riscului de incendiu al bateriilor, informează AFP, conform Agerpres.

Renfe a interzis accesul cu trotinete electrice în toate trenurile sale din cauza "pericolului reprezentat de incendiile de baterii observate în unele servicii de transport public" în ultima perioadă, a indicat compania spaniolă într-un comunicat.

Ouigo Spania, filiala companiei franceze SNCF care operează mai multe linii de mare viteză în această ţară, a luat aceeaşi decizie, care a intrat şi ea în vigoare marţi.

"Probabilitatea ca o trotinetă electrică să ia foc într-un tren este redusă, dar având în vedere gravitatea pericolului potenţial, preferăm să reducem cât mai mult probabilitatea sa prin interzicerea acesteia", a explicat Ouigo, care operează rute în Spania din 2021.

În Europa, mai multe oraşe au interzis deja urcarea cu trotineta electrică în metrou, printre acestea numărându-se Londra, în urmă cu doi ani, şi Hamburg, vara trecută. Şi unele companii feroviare din Marea Britanie au luat aceeaşi decizie.

În Spania, regiunea Catalonia le-a interzis, de asemenea, în transportul public la începutul acestui an, după un incendiu într-un tren metropolitan. Regiunea Madrid a luat recent aceeaşi măsură, după ce o trotinetă a explodat în metroul din capitala spaniolă la 17 octombrie, calcinând parţial un tren

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.