Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trotinetele electrice se vor închiria la Paris doar cu buletinul: Măsura luată de companii pentru a evita o posibilă interdicţie

examinat.ro
trotineta electrica

Pentru a evita o interdicţie ce pare iminentă, companiile care închiriază trotinete electrice la Paris şi-au înăsprit regulamentele de funcţionare, a anunţat vineri presa franceză, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Începând de luni, utilizatorii care folosesc trotinete electrice în capitala Franţei vor trebui să îşi scaneze cărţile de identitate atunci când se înregistrează. Măsura a fost impusă întrucât companiile de închiriere au dorit să se asigure că doar adulţii pot să folosească aceste dispozitive şi că utilizatorii problematici vor putea fi identificaţi mult mai uşor, a raportat cotidianul Le Parisien.

Măsura ar trebui, de asemenea, să uşureze punerea sub acuzare pentru încălcări ale normelor de trafic în care sunt implicaţi conducătorii de trotinete electrice, vehicule care, la Paris, vor primi numere de înmatriculare începând din luna decembrie.

Companiile de închiriere intenţionează totodată să trimită un număr de două ori mai mare de angajaţi pentru a ridica trotinetele nefolosite şi care au fost abandonate pe străzi şi în pieţe publice, stânjenind circulaţia pietonilor şi a şoferilor.

Confruntându-se cu ameninţarea unei interdicţii, trei companii de închiriere au prezentat Primăriei din Paris un pachet de măsuri ce vizează reducerea haosului provocat de trotinetele electrice în traficul parizian.

Reprezentanţii municipalităţii au exprimat deja o serie de îngrijorări care au legătură cu numărul mare al accidentelor rutiere, trotinetele abandonate în zonele publice, utilizatorii care nu respectă regulile de trafic şi impactul generat de aceste vehicule asupra mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.