Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Truc populist de campanie sau gest sincer - Parlamentarii USR stau la coadă pentru a-și da demisia / VIDEO

demisie

Parlamentarii USR şi-au anunţat demisia din Legislativ, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, a anunţat liderul partidului, Dan Barna. Chiar dacă este un truc populist de campanie electorală sau un gest cât se poate de sincer, cert este că toți parlamentarii USR își vor anula dreptul la pensii speciale prin demisia depusă astăzi.

Deși demisia va intra în vigoare pe 18 decembrie, așa cum a anunțat Cosette Chichirău, astăzi, la Parlament, prin gestul lor, parlamentarii USR vor pierde dreptul de a mai primi pensia specială aferentă tuturor parlamentarilor.

Ludovic Orban intră TARE PESTE Ungaria și Polonia și APLAUDĂ CONDIȚIONAREA fondurilor UE de statul de drept: Nu poate fi acceptată afirmația

Parlamentarii trebuie să execute un mandat integral pentru a se califica pe viață la pensia specială, iar senatorii și deputații USR vor avea un mandat fără câteva zile.

„Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”, conform Statutului deputaţilor şi senatorilor, art. 48 indice 1 alin 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.