Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a anunțat că SUA vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă amplasate în spațiu

cloudfront.net
trump-donald

Președintele american Donald Trump a anunțat joi că Statele Unite vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă în spațiu pentru detecția și distrugerea atacurilor cu rachete, informează agenția de presă The Associated Press, conform Mediafax.

"Scopul nostru este simplu: să ne asigurăm că putem detecta și distruge orice rachetă lansată spre Statele Unite - oriunde, oricând", a declarat Trump cu ocazia lansării Strategiei de apărare antirachetă a SUA.

"Într-un moment în care amenințările evoluează rapid, trebuie să fim siguri că capabilitățile noastre defensive sunt neegalate și fără rival în lume", a adăugat liderul american.

Deși, Trump nu a menționat Coreea de Nord, Rusia sau China în discursul său la Pentagon, noua strategie indică faptul că planurile pentru dezvoltarea unor sisteme antirachetă în spațiu au drept scop să protejeze SUA împotriva amenințărilor existente venite dinspre Coreea de Nord și Iran, dar și să contracareze sistemele avansate dezvoltate de Rusia și China.

Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a declarat că sistemele de rachete hipersonice dezvoltate de Rusia sau China sunt mai greu de detectat, urmărit și distrus.

În aceste condiții, SUA intenționează să amplaseze în spațiu o rețea de senzori care să detecteze mai rapid lansările de rachete. De asemenea, Administrația de la Washington plănuiește să studieze posibilitatea de a amplasa interceptori în spațiu, astfel încât SUA să poată distruge rachetele inamice încă din primele minute după lansare.

În martie, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o serie de noi arme strategice inovatoare ce pot fi echipate cu focoase nucleare, inclusiv rachetele balistice Sarmat, sistemul de rachete hipersonice Avangard, o dronă subacvatică ce poate distruge porturile inamice sau o rachetă intercontinentală cu propulsie atomică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.