Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump avertizează că SUA se îndreaptă spre echivalentul 'pierderii unui război mondial': 'Vom fi o țară de rangul doi'

politico.com
trump

Fostul președinte Donald Trump a avertizat, într-un interviu acordat lui Tucker Carlson de la Fox News, că potențialul ca China să scoată o mare parte a lumii din standardul dolarului ar fi echivalentul pierderii de către America a unui război mondial, informează Fox News.

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial - și unii cred că de la Revoluția Industrială - dolarul american a fost moneda dominantă la nivel mondial. Dar chinezii caută acum să facă yuanul mai puternic. În acest fel, susțin criticii, ar putea face ca dolarii și obligațiunile americane T deținute în trezoreriile altor țări să devină mult mai puțin valoroase, deoarece guvernele respective nu ar mai deține moneda dominantă a lumii.

"Iranul se întâlnește cu Arabia Saudită prin intermediul Chinei. Iar China preia controlul", a declarat Trump la "Tucker Carlson Tonight". "Și China - am auzit câțiva oameni spunând: "Ei bine, nu vom pierde niciodată un standard al dolarului". Oare glumesc? China vrea să schimbe standardul, standardul valutar. Și dacă se întâmplă asta, este ca și cum ar pierde un război mondial. Vom fi o țară de rangul doi"."

Trump a spus că Occidentul a pierdut deja Brazilia și pierde Columbia în fața influenței chineze în propria emisferă. Iranul și Rusia, a adăugat el, sunt deja în colțul Chinei.

Trump a subliniat, de asemenea, că liderii Franței s-au întâlnit cu președintele Xi Jinping în ultimele zile.

"Ce se întâmplă? Noi pierdem. Dacă ne pierdem moneda - este echivalentul pierderii unui război mondial. Moneda noastră este ceea ce ne face puternici și puternici" "Și acest lucru era de neconceput în timpul administrației Trump".

În schimb, a spus Trump, el personal a vorbit la telefon cu francezii și a amenințat cu tarife de 100% pentru șampanie, ca răspuns la amenințarea Parisului de a taxa companiile americane, remarcând că vinul american este "la fel de bun".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.