Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump critică Bitcoin, Libra, alte criptomonede - cere ca emitenții să se supună reglementărilor bancar

Vox
Libra

Președintele american Donald Trump a criticat dur Bitcoin, Libra, lansată de compania Facebook, și alte criptomonede, cerând ca emitenții acestor monede virtuale să se supună reglementărilor bancare din SUA și de la nivel internațional dacă doresc să "devină o bancă".

"Nu sunt un fan Bitcoin și al altor criptomonedelor, care de fapt nu sunt bani, și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic", a scris liderul de la Casă Albă pe Twitter.

"Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri și alte activități ilegale", a avertizat Trump.

"În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate și o reputație scăzută. Dacă Facebook și alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obțină o nouă cartă bancară și să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca și celelalte bănci, naționale și internaționale", a afirmat Trump pe Twitter.

"Avem doar o singură monedă reală în SUA, și este mai puternică ca oricând, atât de încredere cât și fiabilă. Este de departe cea mai dominantă monedă de oriunde din lume și va rămâne mereu așa. Se numește dolar american!", a conchis președintele.

Miercuri seară, cu doar o zi înainte, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA (Fed) a avertizat că proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, "nu poate merge mai departe" până când nu vor fi eliminate "preocupările grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară".

Compania Facebook a prezentat recent detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times.

Preocupări privind proiectul Libra au fost exprimate şi de eurodeputatul german Markus Feber, de Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, precum şi de Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.