Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi probleme pentru prințul Harry. Trump dă de înțeles că l-ar da afară din SUA dacă ajunge președinte

brookings.edu
donald trump furios

Trump lasă să se înțeleagă că l-ar da afară din SUA pe prințul Harry dacă acesta ar minți la cererea de viză. Prințul Harry este în prezent implicat într-o bătălie juridică în legătură cu viza sa pentru SUA, după ce a recunoscut în memoriile sale că a consumat anterior droguri, potrivit The Independent.

Într-un interviu cu Nigel Farage pentru GB News, difuzat marți, Trump a spus că nu va exista niciun tratament preferențial pentru ducele de Sussex dacă se va întoarce la Casa Albă în noiembrie. Prințul Harry este în prezent implicat într-o bătălie juridică în legătură cu cererea sa de viză pentru SUA, după ce a recunoscut că a consumat droguri în trecut, în cartea sa de memorii extrem de controversată, Spare.

Grupul de reflecție conservator Heritage Foundation a susținut că faptul că a recunoscut că a luat cocaină, canabis și ciuperci halucinogene în memoriile sale înseamnă că nu ar fi trebuit să i se permită intrarea în SUA în conformitate cu legile privind vizele din această țară, care stipulează că utilizarea de droguri sau activitatea infracțională din trecut poate face ca un solicitant să nu fie eligibil.

Prințul Harry, vizat de o anchetă privind obținerea vizei pentru SUA

 

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a respins în iunie o solicitare a grupului de reflecție de a accelera cererea sa în temeiul Freedom of Information Act (FOIA) pentru eliberarea dosarelor de imigrare ale Ducelui de Sussex, argumentând că nu există un "interes public în ceea ce privește divulgarea suficient pentru a anula interesele de confidențialitate ale subiectului".

Într-o avanpremieră a interviului din GB News, Farage îl întreabă pe Trump dacă prințul Harry ar trebui să aibă "privilegii speciale" dacă autoritățile descoperă că a mințit în cererea de viză. "Nu. Va trebui să vedem dacă știu ceva despre droguri, iar dacă a mințit, vor trebui să ia măsurile corespunzătoare", a răspuns Trump, citat de The Independent.

Chestionat dacă "măsuri adecvate" ar putea însemna "să nu rămână în America", Trump a răspuns: "Oh, nu știu. Va trebui să-mi spuneți dumneavoastră. Trebuie doar să-mi spuneți. Ai fi crezut că ar fi știut acest lucru cu mult timp în urmă". El a adăugat că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, atunci ducele de Sussex "va fi pe cont propriu".

În prezent, nu există nicio dovadă care să sugereze că Prințul Harry a furnizat informații false în cererea de viză, iar avocații guvernului american au insistat asupra faptului că afirmațiile privind drogurile din Spare "nu sunt o dovadă" că acesta le-a luat de fapt.

Harry confirmă în cartea sa de memorii că ar fi consumat droguri, ceea ce ar fi dus la anularea vizei

 

În cartea de memorii, prințul Harry a scris că cocaina "nu mi-a făcut nimic" când a luat "o linie" la vârsta de 17 ani. „Nu a fost prea distractiv și nu m-a făcut deosebit de fericit, așa cum părea să îi facă pe toți cei din jurul meu... dar m-a făcut să mă simt diferit, iar acesta a fost scopul principal", a spus el. De asemenea, el a descris cum s-a drogat cu ciuperci magice în 2016, la vârsta de 31 de ani, în timp ce se afla la o petrecere în California.

Anterior,  Trump a declarat în februarie, pentru Daily Express, că "nu l-ar proteja" pe Prințul Harry pentru că acesta "a trădat-o pe Regină" atunci când a părăsit Familia Regală și s-a mutat în SUA, unde locuiește acum cu soția sa Meghan Markle și cei doi copii ai lor, Archie și Lilibet.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.