Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înregistrarea video a depoziţiei lui Trump în procesul de viol a fost făcută publică: Fostul preşedinte o confundă pe reclamantă cu fosta sa soție (Video)

CBS News
Donald Trump depozitie

Înregistrarea video a depoziţiei lui Trump în procesul de viol a fost făcută publică: Fostul preşedinte o confundă pe reclamantă cu fost sa soție

Avocaţii scriitoarei E. Jean Carroll au făcut publice aproximativ 48 de minute din înregistrarea video a depoziţiei prezentate în timpul procesului în care fostul preşedinte Donald Trump este acuzat de aceasta că a violat-o în anii 1990, relatează CBC News.

Filmul depoziţiei a fost dat publicităţii după ce mai multe organizaţii media, inclusiv CBS News, i-au cerut acest lucru judecătorului care se ocupă de caz.

În timpul depoziţiei din octombrie, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, i-a arătat lui Trump o fotografie de la sfârşitul anilor 1980 cu soţia sa de atunci, Ivana, Carroll şi soţul ei de atunci, John Johnson. Arătând spre Carroll, Trump, care are 76 de ani, a spus: "Este Marla", referindu-se la cea de-a doua soţie a sa, Marla Maples.


"Este Marla, da. Este soţia mea", a spus el, înainte de a fi corectat şi de a i se spune că este vorba de Carroll.
Scriitoarea l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare şi agresiune, după ce acesta a spus că ea a "inventat" acuzaţiile potrivit cărora el ar fi violat-o într-un magazin din New York, la mijlocul anilor 1990. Trump a negat categoric acuzaţiile şi a adus ca argument faptul că E. Jean Carroll "nu este genul său".


Juraţii din procesul civil federal au vizionat miercuri şi joi înregistrarea video a depoziţiei fostului preşedinte, inclusiv o serie de schimburi de replici tăioase în care Trump a reiterat afirmaţia despre aspectul lui Carroll şi a insistat că acuzaţiile sunt o poveste inventată.

Când i s-a spus lui Trump că E. Jean Carroll este persoana despre care credea că este Marla Maples - cu care a fost căsătorit timp de şase ani şi care este mama uneia dintre fiicele lui Trump - el a răspuns că fotografia era "foarte neclară".

"Vă spun cu tot respectul pe care îl pot avea, dar ea nu este genul meu", a spus Trump. "Nu este genul meu în niciun fel, sub niciun fel de formă", a inistat fostul preşedinte.

Ulterior, Trump i-a spus avocatei lui Carroll, Roberta Kaplan, că el nu ar avea "vreun interes" nici pentru ea. "Nici tu nu ai fi o alegere a mea, ca să fiu sincer cu tine, sper că nu te simţi insultată", a spus Trump.

De asemenea, în înregistrare se vede cum Trump o numeşte pe avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, "agent politic" şi "o ruşine".
,
Joi, echipa lui Carroll a chemat la bară încă doi martori. În schimb, avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a declarat că nu va chema niciun martor şi că a renunţat la dreptul lui Trump de a depune mărturie în acest caz. Judecătorul a decis că, pentru a se asigura că fiecare parte are o "oportunitate completă şi corectă" de a vorbi, îi va da fostului preşedinte termen până duminică la ora 17.00 pentru a cere să se prezinte, în cazul în care se răzgândeşte. Judecătorul a declarat că procesul s-ar putea încheia săptămâna viitoare.

Trump nu a fost prezent la New York pentru procesul pentru viol. Dar, la ordinul unui judecător, fostul preşedinte a furnizat în mod oficial dovezi sub jurământ în faţa camerei, în octombrie anul trecut, cu privire la afirmaţiile lui Carroll că a violat-o în interiorul unui magazin din New York,  la mijlocul anilor 1990.

În timpul depoziţiei, lui Trump i se arată o casetă provenind de la emisiunea Access Hollywood, care a fost publicată de Washington Post în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. Trump poate fi văzut mişcându-se inconfortabil pe scaunul său în timp ce se aude în înregistrare spunând: "Poţi face orice (femeilor) când eşti o vedetă".

Înregistrarea îl arată, de asemenea, spunând că acuzaţiile lui Carroll reprezintă "cea mai ridicolă şi dezgustătoare poveste".

Într-un alt moment al videoclipului, Trump, care are 76 de ani, nu-şi poate aminti data căsătoriei cu Marla Maples, cea de-a doua soţie şi mama fiicei sale Tiffany.

Reprezentarea lui Trump de către avocatul Tacopina, joi, în procesul său civil, a însemnat că acesta nu a putut fi prezent la o altă audiere, la două străzi distanţă, în procesul penal al lui Trump cunoscut sub numele de „bani contra tăcere” în care fostul preşedinte a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile. În  4 aprilie, Trump a devenit primul fost preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost acuzat de infracţiuni. Acuzaţiile, pe care Trump le neagă cu tărie, au pornit de la o plată făcută starului de filme pentru adulţi Stormy Daniels cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.