Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump felicită Germania, unul dintre cei mai de preţ aliaţi ai SUA, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a adus sâmbătă un omagiu Germaniei, unul dintre ''cei mai de preţ aliaţi'' ai SUA, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, transmite AFP şi dpa, potrivit AGERPRES.

''Războiul Rece este încheiat de mult timp, dar regimurile tiranice din lume continuă să utilizeze tactici de oprimare de tip sovietic care au aruncat o umbră durabilă asupra istoriei'', se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Citește și: Cozmin Gușă aruncă bomba: Doi securiști duc o luptă acerbă pentru intrarea în turul II

Trump salută ''eforturile extraordinare făcute de germani pentru reunificarea ţării lor şi pentru reconstruirea fostei Germanii de Est'' şi remarcă faptul că ''est-germanii obişnuiţi şi-au riscat vieţile pentru libertate şi în acest fel ei au fost catalizatorul care a ridicat Cortina de Fier ce căzuse, cu o generaţie înainte, peste Europa''.

''Căderea Zidului Berlinului trebuie să fie o lecţie pentru regimurile opresive de oriunde: nicio Cortină de Fier nu poate opri dorinţa de fier a unui popor decis să fie liber'', a accentuat liderul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.