Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și Netanyahu, reacții la mutarea ambasadei americane la Ierusalim

Reuters
ambasada sua

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a vorbit despre „o zi glorioasă” la ceremonia de deschidere a ambasadei americane la Ierusalim în timp ce Casa Albă precizează într-un comunicat că este vorba de „o simplă recunoaştere a realităţii”, scrie The Guardian.

Citește și: DNA, mișcare de ULTIMĂ ORĂ - Sechestru pe averea lui Sevil Shhaideh

Prim-ministrul a vorbit apoi despre cum, atunci când era copil, a fost martorul unor atacuri ale Iordaniei asupra Israelului.

„Aceste lucruri sunt în trecut! Astăzi, ambasada celei mai puternice naţiuni de pe Pământ, cel mai mare aliat al nostru, Statele Unite ale Americii, s-a deschis aici! Sper ca deschiderea acestei ambasade în acest oraş să transmită adevărul cât mai departe. Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii şi Dumnezeu să binecuvânteze Ierusalimul – capitala eternă şi nedezbinată a Israelului”, a afirmat Netanyahu.

De asemenea, în cadrul unui comunicat emis de Casa Albă, administraţia Trump afirmă că recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului „nu înseamnă că Statele Unite au luat o poziţie privind negocierile despre statutul final”.

Comunicatul subliniază că decizia îndeplineşte o promisiune făcută de Trump şi este o „simplă recunoaştere a realităţii”.

În comunicat se precizează şi că amânarea mutării ambasadei nu a ajutat în procesul de pace dintre Israel şi Palestina şi că modificările iniţiale efectuate pentru a permite deschiderea ambasadei pe 14 mai au costat doar 400.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.