Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și Putin au discutat despre soluționarea conflictului din Ucraina, a anunțat ambasadorul rus la Washington

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Propuneri concrete pentru soluţionarea conflictului în estul Ucrainei au fost "discutate" de Vladimir Putin şi Donald Trump în cursul summitului de la Helsinki, a anunţat vineri ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, relatează AFP preluată de agerpres.

"Această problemă a fost discutată, au fost făcute propuneri concrete pentru a rezolva această chestiune", a declarat ambasadorul în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, la care jurnaliştii au întrebat dacă cei doi preşedinţi au discutat despre conflictul din estul Ucrainei.

"Din partea Rusiei, au fost făcute mai multe propuneri serioase, unele au fost anunţate de Vladimir Vladimirovici (Putin) la conferinţa de presă", a precizat el, afirmând ''că nu există niciun acord secret''.

Potrivit agenţiei Bloomberg, care citează două surse anonime, Vladimir Putin i-ar fi propus lui Donald Trump organizarea unui referendum în regiunile separatiste din estul Ucrainei pentru a soluţiona conflictul care a ucis peste 10.000 de persoane din 2014.

Un asemenea vot, aşa cum ar fi el avut în vedere de Putin, ar avea loc în prezenţa unor observatori internaţionali şi s-ar concentra pe statutul republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk, care practic nu se mai află sub controlul Kievului, menţionează agenţia citată. Ambasadorul Antonov nu a comentat aceste informaţii.

Dacă acest referendum va fi organizat, el va fi cel mai probabil respins de autorităţile ucrainene, care acuză Rusia că acordă sprijin militar rebelilor pro-ruşi.

Fostul prim-ministru ucrainean Arseni Iaţeniuk a reacţionat deja, afirmând că "orice sugestie de negocieri cu preşedintele Putin este întotdeauna o înşelăciune".

Întrevederea de două ore care a avut loc la Helsinki între Vladimir Putin şi Donald Trump, în absenţa consilierilor lor, este de luni obiectul unor intense presupuneri.

Preşedintele american, aflat sub focul criticilor în Statele Unite pentru declaraţiile sale considerate prea conciliante faţă de şeful statului rus, a declarat joi că l-a invitat pe acesta la Washington, în toamnă, pentru a ''continua dialogul'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.