Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump intră din nou în arenă pentru alegerile primare. Concentrare în Georgia

smartradio.ro
Donald Trump

Donald Trump încearcă să se răzbune pe cei care nu l-au urmat în timpul alegerilor prezidențiale pierdute și își testează din nou influența asupra Partidului Republican în cadrul unor alegeri primare importante în Georgia, scrie AFP.

În acest stat american de 10 milioane de locuitori, câștigat la limită de Joe Biden în noiembrie 2020, miliardarul republican își concentrează de un an și jumătate eforturile pentru a încerca să demonstreze că alegerile prezidențiale i-au fost "furate" din cauza unor presupuse "fraude masive", niciodată dovedite.

În această telenovelă electorală, Donald Trump nu încetează să îl submineze pe republicanului Brian Kemp, care a refuzat să anuleze rezultatele alegerilor din 2020, și încearcă marți să îl destituie din funcția de guvernator.

"Dezamăgire"

"Brian Kemp a dezamăgit Georgia", a denunțat el într-un comunicat marți dimineață, făcând apel la "activiștii lui Trump" din acest stat din sud-estul SUA ca să se opună în număr mare candidaturii sale.

În schimb, fostulpreședinte și-a oferit sprijinul fostului senator David Perdue, adept al teoriei "neregulilor electorale" în care încă mai cred milioane de americani.

"David Perdue are tot sprijinul meu", a declarat marți fostul președinte, care a injectat peste 2,5 milioane de dolari din propriile fonduri de campanie în candidatura septuagenarului.

Va câștiga candidatul pe care pariază Donald Trump?

Acest lucru este departe de a fi sigur.

Mai mulți experți spun că o anumită formă de oboseală a început să pună stăpânire pe cei care încă se luptă pentru a reface jocul din 2020, la mai bine de 18 luni de la alegeri.

Aceștia citează un sondaj realizat în aprilie de Universitatea din Georgia, care a arătat că aproape 60% dintre alegătorii republicani se declară încrezători că alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie vor fi corecte.

Donald Trump a investit o mare parte din propriul capital politic în această cursă și joacă pe bani mulți: o înfrângere a candidatului său ar ridica serioase îndoieli cu privire la controlul pe care îl mai deține asupra partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.