Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump l-a decorat pe Conan, 'câinele incredibil' care a participat la raidul asupra lui al-Bagdadi

Vox
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump l-a prezentat luni la Casa Albă pe câinele armatei SUA care a participat la raidul ce a condus la moartea liderului grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Bagdadi - "Uitaţi-l pe Conan, probabil cel mai celebru câine din lume", relatează AFP şi DPA.

"Conan a făcut o muncă fantastică", a subliniat preşedintele SUA în prezenţa soţiei sale Melania şi a vicepreşedintelui Mike Pence.

"Acest câine este incredibil, atât de strălucitor, atât de inteligent", a adăugat el, precizând că celebrul ciobănesc belgian malinois "a primit o medalie şi o placă".

Citește și: Papa Francisc, îngrijorat de energia nucleară: Suveranul Pontif a îndeamnat, la Tokyo, la ajutorarea victimelor de la Fukushima

"Conan este o câine rezistent", a mai spus Trump, subliniind că animalul a fost rănit în timpul raidului asupra unei zone controlate de rebeli în nordul Siriei, în apropiere de graniţa cu Turcia.

"Conan a fost grav rănit. Dar s-a recuperat foarte repede şi de atunci a participat în raiduri foarte importante", a declarat el.

După anunţul, la 27 octombrie, privind moartea celui mai căutat jihadist din lume, Donald Trump a lăudat munca acestui câine "magnific".

Animalul l-a urmărit pe şeful grupării Statul Islamic în tunelul unde acesta s-a aruncat în aer în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.