Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump nominalizează doi economiști în boardul Federal Reserve, din care un critic vehement al Fed

nyt.com
trump

Președintele american Donald Trump îi va nominaliza pe economiștii Judy Shelton și Christopher Waller pentru cele două posturi libere în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, transmite CNBC, potrivit Mediafax.ro.

Trump a criticat în repetate rânduri Fed-ul sub actualul guvernator Jerome Powell, pe care președintele american l-a numit în funcție în 2018, iar în timp ce Waller este considerat de economiști un candidat tipic, Shelton este văzută mai mult ca un outsider din cauza criticilor sale repetate asupra activității Fed.

"Cum poate o duzină de oameni, mai puțin de atât, să se întâlnească de opt ori pe an și să stabilească care este costul capitalului versus o formă organică de decizie pusă la dispoziție de către piață. Fed-ul nu poate fi omniscient", a declarat, la finalul anului, Judy Shelton, pentru o revistă financiară din Statele Unite.

Shelton este de asemenea o susținătoare a unui sistem monetar construit pe baza standardului aur sau măcar a variantei sale mai "relaxate", anume sistemul Bretton Woods.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Shelton este în prezent director executiv din partea SUA în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Ea a mai fost vehiculată în trecut drept un candidat ce urma să fie propus de preşedintele american Trump pentru ocuparea unui loc în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve.

La rândul său, Christopher Waller face analize la filiala din St. Louis a Fed-ului și provine dintr-un background mainstream de economist. Într-o ultimă analiză, acesta a urmărit să observe cum reacționează piețele financiare la diverse discursuri ale oficialilor Fed și la conferințe de presă.

Waller este așteptat să rămână în tendință în ceea ce privește perspectiva asupra politicii monetare cu șeful său din prezent, președintele St. Louis Fed Jim Bullard, care este unul dintre susținătorii înverșunați de la Fed ai dobânzilor reduse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.