Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump o lasă pe Theresa May la mâna poporului, în privința crizei politice din Marea Britanie

Daily Express
David Davis si Theresa May

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut că viitoarea sa vizită în Marea Britanie, când se va întâlni cu prim-ministrul britanic Theresa May, vine într-o perioadă de „tensiuni” şi a declarat că depinde de opinia publică britanică dacă o voa susţine pe May, scrie Reuters, conform news.ro

Întrebat dacă May va rămâne la putere, Trump a declarat: „Acest lucru depinde de oameni. Eu mă înţeleg cu ea foarte bine, am o relaţie foarte bună”.

May gestionează momentan o criză politică internă după ce ministrul pentru Brexit, David Davis şi ministrul de Externe, Boris Johnson, şi-au dat demisia, nefiind de acord cu planul ei pentru Brexit.

Trump, care a declarat că nu a vorbit cu May de când au avut loc demisiile, l-a descris pe Johnson ca fiind „un prieten” şi a afirmat că ar putea să discute cu el în timpul călătoriei sale în Regatul Unit.

„El s-a comportat foarte frumos cu mine, m-a susţinut. Poate voi vorbi cu el când ajung acolo. Îmi place de Boris Johnson, întotdeauna mi-a plăcut”, a precizat Trump.

Johnson a afirmat că May a propus un „semi-Brexit” şi că „Brexitul ar trebui să fie despre oportunităţi şi speranţe. Acest vis moare şi este sufocat de îndoieli”.

Trump consideră că întâlnirea cu Putin, de pe 16 iulie de la Helsinki, va fi cea mai uşoară din turul său european, care începe cu un summit NATO de la Bruxelles.

"Aşadar, va fi vorba de NATO, de Marea Britanie, unde sunt tensiuni, şi de Putin. Sincer, Putin ar putea să fie cel mai uşor dintre toţi. Cine ar fi crezut?”, a declarat preşedintele american.

Trump a fost criticat pentru că a fost dispus să se întâlnească cu Putin în timpul investigaţiei privind posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.