Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se înmoaie: Statele Unite vor relua finanţarea OMS

oms

Administraţia americană condusă de preşedintele Donald Trump va relua finanţarea parţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a relatat vineri noaptea postul de televiziune Fox News, potrivit Reuters.

Administraţia Trump va ''fi de acord să plătească până la un nivel egal cu ceea ce China plăteşte drept contribuţii'' la OMS, se arată într-un proiect de hotărâre a guvernului american, citat de Fox News.

Trump a suspendat contribuţia SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 14 aprilie, acuzând acest for că promovează ''dezinformarea'' făcută de China în legătură cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi anunţând că administraţia de la Washington va lansa un proces de reformare a OMS.

Reprezentanţi oficiali ai organizaţiei au respins acuzaţiile părţii americane, în timp ce Beijingul a insistat că este transparent şi deschis.

SUA sunt cel mai mare contributor al OMS. În cazul în care contribuţia americană va fi egală cu cea a Chinei, atunci noul nivel de finanţare va fi de aproximativ o zecime din finanţarea anterioară de 400 milioane dolari pe an.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.