Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump începe marea revenire. Oponenții din Partidul Republican încep să fie executați

digi24.ro
Donald Trump

Republicanii vor vota miercuri în Congres pentru a decide dacă o elimină din ierarhia lor pe Liz Cheney, căzută în dizgraţie pentru criticile repetate la adresa lui Donald Trump, a anunţat luni liderul lor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, citat de AFP preluat de agerpres.

"După ce v-am ascultat pe mulţi dintre voi în ultimele zile, este evident că avem nevoie de o schimbare. Din această cauză, vă puteţi aştepta la un vot pentru demiterea" lui Liz Cheney, numărul trei al partidului în camera inferioară, "miercurea aceasta", a scris el într-un mesaj adresat grupului său parlamentar.

Fiica fostului vicepreşedinte american Dick Cheney, ea era responsabilă, în calitate de numărul trei sau "conference chair", de transmiterea mesajului republicanilor atât în intern, cât şi către alegători. Acest rol este cu atât mai crucial cu cât se apropie alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului, din 2022, iar partidul speră să recâştige majoritatea în Congres.

Or, Donald Trump rămâne foarte popular în rândul alegătorilor republicani, iar numeroşi parlamentari sunt convinşi că nu vor putea reveni în Cameră sau Senat fără sprijinul său.

Omul de afaceri şi-a pus greutatea împotriva lui Liz Cheney, "o imbecilă belicistă care nu are nimic de-a face cu ierarhia".

Pentru a o înlocui, el şi Kevin McCarthy o sprijină pe Elise Stefanik, 36 de ani, sosită în Congres în urmă cu şase ani cu poziţii mai degrabă moderate, dar care a făcut un viraj clar pentru a deveni o susţinătoare ferventă a fostului preşedinte republican, inclusiv în acuzaţiile sale nefondate de fraude electorale.

Reprezentantă de Wyoming, Liz Cheney s-a numărat printre zece republicani din Cameră, din ei peste 210, care au votat în favoarea punerii sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la insurgenţă în asaltul partizanilor lui asupra Congresului la 6 ianuarie.

Fostul preşedinte american a fost ulterior achitat de Senat.

După acel vot, ea a supravieţuit unei prime moţiuni de neîncredere în februarie. Dar de atunci, criticile sale la adresa omului de afaceri republican nu au încetat şi răbdarea liderilor republicani s-a risipit.

"Fiecare zi petrecută refacând trecutul este cu o zi mai puţin pentru a înţelege viitorul", a subliniat Kevin McCarthy în scrisoarea sa.

"Eliminarea lui Liz Cheney din ierarhie nu va aduce un votant în plus Partidului Republican, ci va alunga câţiva dintre ei", a scris pe Twitter luni senatorul Mitt Romney, alt mare motiv de nemulţumire pentru Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.