Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump se apără de ultimele acuzații: 'Aceste tweet-uri nu au fost rasiste. Nu există picătură de rasism în mine!'

abcnews.com
trump

Preşedintele Donald Trump s-a apărat de acuzaţiile de rasism, dar mesajele sale violente transmise pe Twitter la adresa a patru alese democrate care provin din rândul minorităţilor au provocat îngrijorare în rândul republicanilor, partid ai cărui lideri au menţinut tăcerea, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Aceste tweet-uri nu au fost rasiste. Nu există picătură de rasism în mine!'', a afirmat preşedintele SUA, cerând aleşilor partidului său să nu cadă în capcana întinsă, potrivit lui, de adversarii săi democraţi. O moţiune care condamnă afirmaţiile preşedintelui urmează să fie supusă, la iniţiativa democraţilor, unui vot în Camera Reprezentanţilor.

Parlamentarele democrate Alexandria Ocasio-Cortez (New York), Ilhan Omar (Minnesota), Ayanna Pressley (Massachusetts) şi Rashida Tlaib (Michigan) au fost ţinta unor mesaje postate pe Twitter de Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale ceaiului de salvie: Reglează colesterolul, glicemia, combate infecțiile și nu numai

Fidel strategiei sale de alimentare a controverselor pe care el însuşi le-a creat, miliardarul republican a avut grijă să repete, într-un tweet matinal, mesajul transmis în ajun la adresa a patru alese democrate: ''Ţara noastră este liberă, frumoasă şi prosperă. Dacă urâţi această ţară sau nu sunteţi fericiţi aici, puteţi pleca!'', a scris preşedintele american.

Cu apropierea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020, Trump pare mai decis ca oricând să consolideze baza sa electorală - predominant albă - şi să facă totul pentru a alimenta diviziunile în rândul adversarilor politici.

Trump, care îi reuneşte la mijlocul după-amiezii la Casa Albă pe liderii republicani din Congres, ar trebui să poată conta pe sprijinul acestora, cel puţin în mod tacit.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Pentru că, deşi aleşi ai 'Grand Old Party' (Partidul Republican) au denunţat ocazional tweeturi prezidenţiale, ei sunt, în general, foarte prudenţi în criticile lor faţă de cel care va fi - cu excepţia unei surprize de proporţii - candidatul lor în 2020.

Senatorul republican Rob Portman a apreciat mesajele preşedintelui american drept ''deplasate''. ''Toate aceste femei sunt cetăţeni americani la fel ca voi şi ca mine'', a spus el citat de CNN. Dar Mitch McConnell, liderul majoritaţii republicane din Senat, nu a făcut pentru moment nicio declaraţie pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.