Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump se oferă să medieze situaţia 'explozivă' din Kashmir

The Economist
Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump a propus marţi să medieze ''situaţia explozivă'' din Kashmir, o regiune muntoasă cu populaţie majoritar musulmană şi care este disputată de India şi Pakistan, relatează AFP, conform agerpres.ro

''Kashmirul este un loc foarte complicat. Aveţi hinduşii şi aveţi musulmanii şi nu aş spune că se înţeleg într-adevăr între ei", a declarat Trump. 

''Aş face tot posibilul dacă pot să mediez'', a adăugat el. 

Preşedintele Donald Trump a informat luni despre discuţiile telefonice purtate cu premierii Indiei şi Pakistanului, pe care i-a încurajat să reducă tensiunile legate de Kashmir. 

Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a discutat cu "cei doi buni prieteni" ai săi, premierul indian Narendra Modi şi cel pakistanez Imran Khan, despre caracterul urgent al necesităţii ca cele două ţări "să acţioneze pentru a reduce tensiunile din Kashmir". 

Tensiunea rămâne ridicată în acest teritoriu din 5 august, când guvernul de la Delhi a revocat autonomia constituţională a părţii din Kashmir pe care o controlează. 

Cel puţin 4.000 de persoane au fost arestate în Kashmirul indian de la această dată, conform surselor guvernamentale indiene. 

Trump urmează să aibă o întrevedere cu premierul indian în marja summitului G7 care va avea loc în acest ce weekend la Biarritz, sud-vestul Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.