Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump simte că pierde teren şi ameninţă companiile din UE care continuă tranzacţiile cu Iranul

Infowars
FBI Trump

Administraţia Donald Trump a avertizat, miercuri, că va impune sancţiuni asupra companiilor din cadrul Uniunii Europene care vor continua tranzacţiile cu Iranul, potrivit mediafax.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

"Nu este nicio surpriză" că eforturile UE de creare a mecanismului special de tranzacţionare cu Iranul nu dau rezultate", deoarece există temeri în capitalele europene privind riscul sancţiunilor americane, afirmă emisarul special SUA Brian Hook.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

"Băncile europene, companiile europene ştiu că noi vom aplica ferm sancţiuni împotriva acestui regim brutal şi violent. Orice mare companie europeană va alege întotdeauna piaţa americană în detrimentul celei iraniene", declară emisarul special american pentru Iran, citat de agenţia de presă Reuters.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Uniunea Europeană vrea să implementeze un mecanism special care să permită în continuare tranzacţiile cu Iranul, în pofida sancţiunilor impuse de Statele Unite după retragerea din Acordul nuclear cu Teheranul. Negocierile sunt însă în impas, în condiţiile în care niciun stat nu a acceptat găzduirea sediului mecanismului de tranzacţionare, de teama sancţiunilor SUA.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.