Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump șochează Kremlinul: Invitația care l-a înmărmurit pe Vladimir Putin

whatdoesitmean.com
trump putin

Kremlinul s-a arătat a fi perplex luni după anunţul preşedintelui Donald Trump că vrea să invite Rusia şi alte ţări la următoarea reuniune a G7, amânată la o dată ulterioară din cauza pandemiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu cunoaştem detaliile acestei propuneri, nici măcar dacă este o propunere oficială", a reacţionat luni în faţa jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Vladimir "Putin este deschis dialogului pe toate subiectele, dar pentru a reacţiona la o astfel de iniţiativă sunt necesare mai multe informaţii şi nu le avem", a adăugat el.

Potrivit lui, Rusia aşteaptă să afle în special "care este agenda şi cine vor fi participanţii".

SURSE - Război total pe procentele pierdute de PNL în sondaje

Donald Trump a anunţat sâmbătă că va amâna pentru o dată neprecizată acest summit prevăzut să aibă loc în luna iunie în SUA şi că va invita şi alte ţări să se alăture reuniunii, printre care şi Rusia.

Trump a afirmat sâmbătă că nu are "sentimentul că G7 reprezintă corect ce se petrece în lume", estimând că formatul Regatul Unit - Canada - Franţa - Germania - Italia - Japonia - SUA este "depăşit".

Rusia a fost exclusă din ceea ce era atunci G8 în 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, denunţată ca "ilegală" de occidentali.

Trump a declarat în mai multe rânduri că este un susţinător al reintegrării Rusiei în acest format. Pe de altă parte, Rusia a dat asigurări în trecut că nu are nicio intenţie de a reveni în formatul G8, declarându-se mulţumită să lucreze în cadrul G20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.