Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump spune că SUA sunt jandarmul Orientului Mijlociu, benevol: 'Protejăm rutele comerciale pentru alte țări pentru nicio răsplată'

Heavy.com
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a afirmat luni că alte țări, inclusiv China și Japonia, ar trebui să-și protejeze propriile tancuri petroliere în Orientul Mijlociu, adăugând că SUA nici măcar nu au nevoie să fie prezente în regiune, întrucât sunt cel mai mare producător de energie din lume, potrivit mediafax.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Liderul de la Casa Albă a afirmat pe Twitter că statul chinez, Japonia și alte țări importă petrol din regiunea Orientului Mijlociu.

"De ce protejăm rutele comerciale pentru alte țări (de mulți ani) pentru nicio răsplată. Toate aceste țări ar trebui să-și protejeze propriile nave pe această rută care a fost mereu primejdioasă", afirmă liderul american.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

"Nici nu trebuie să fim acolo pentru că Statele Unite tocmai ce au devenit (de departe) cel mai mare producător de energie de oriunde din lume", a adăugat Trump.

"Ceea ce SUA cer de la Iran este foarte simplu - Fără arme nucleare și fără sprijinirea în continuare a terorismului", a conchis liderul de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.