Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump spune că vrea să fie dictator doar în prima zi a noului său mandat

wired.com
donald trump

Fostul preşedinte Donald Trump a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe publice găzduite de Fox News, că dacă va fi ales din nou preşedinte anul viitor, nu va fi un dictator, "cu excepţia primei zile" a noului său mandat, relatează NBC News.

Comentariul lui Trump la evenimentul înregistrat în Iowa a venit ca răspuns la o întrebare a gazdei evenimentului, Sean Hannity, care l-a întrebat dacă ar abuza de puterea funcţiei pentru a se răzbuna.

"Promiteţi Americii în această seară că nu veţi abuza niciodată de putere ca răzbunare împotriva cuiva?" l-a întrebat Hannity, potrivit news.ro.

"Cu excepţia primei zile", a răspuns Trump, repetând fraza.

Rugat să clarifice, Trump a spus: "Vreau să închid graniţa şi vreau să forez, să forez, să forez".

 

Câteva momente mai târziu, Trump şi-a reconfirmat comentariul. "Îl iubesc pe acest tip", a spus Trump, referindu-se la Sean Hannity. "El spune: Nu vei fi un dictator, nu-i aşa?. Eu am spus: Nu, nu, nu. În afară de prima zi. Închidem graniţa şi forăm, forăm, forăm. După aceea, nu mai sunt un dictator".

Echipa de campanie a preşedintelui Joe Biden, probabilul rival al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2024, a profitat rapid de aceste remarci, postând un clip al schimbului de replici pe X, iar managerul de campanie al lui Biden, Julie Chávez Rodriguez, l-a atacat pe Trump: "Donald Trump ne-a spus exact ce va face dacă va fi reales, iar în această seară a spus că va fi un dictator din prima zi", a arătat ea. "Americanii ar trebui să-l creadă", a adăugat Rodriguez.

Comentariile lui Trump au venit după ce acesta nu a răspuns direct la o întrebare anterioară a lui Hannity care voia să ştie dacă are planuri de a "abuza de putere, de a încălca legea, de a folosi guvernarea pentru a urmări oameni".

"Vrei să spui aşa cum o folosesc ei acum?" a intervenit Trump, referindu-se aparent la democraţi.

Discuţia publică - pe alocuri zgomotoasă, în mijlocul a ceea ce părea a fi un public ferm pro-Trump - a avut loc în Davenport cu o zi înainte de cea de-a patra dezbatere între candidaţii republicani la preşedinţie, la care Trump a anunţat că nu va participa. El a lipsit şi de la precedentele trei.

Trump îşi menţine un avans larg în sondaje faţă de adversarii săi republicani. Un sondaj realizat luna trecută de NBC News a arătat că 58% dintre alegătorii republicani îl consideră pe Trump ca fiind prima lor opţiune în alegerile primare ale Partidului Republican. În schimb, doar 18% dintre alegători ar opta pentru guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, următorul cel mai bine plasat în cursa republicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.