Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump trișează în Alianța Nord-Atlantică: Liderul de la Casa Albă își retrage pe furiș trupele din Germania

armata sua militari soldati americani

Coordonatorul german al relaţiilor transatlantice între Berlin şi Washington Peter Beyer consideră, într-un interviu publicat luni, ”complet inaceptabilă” decizia lui Donald Trump de a retrage mii de militari americani din Germania, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Este complet inacceptabil, mai ales pentru că nimeni la Washington nu s-a gândit să informeze în avans Germania, aliatul său în NATO”, reproşează Peter Meyer, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) a Angelei Merkel, în acest interviu acordat Rheinische Post.

Citește și: Sfânta Treime, zi importantă pentru toți credincioșii: tradiții și superstiții. Ce este interzis să faci în această zi

Un oficial american de rang înalt a dezvăluit vineri că preşedintele american Donald Trump a ordonat Pentagonului să reducă în mod drastic contingentul american în Germania.

Trump a cerut ca 9.500 din cei 34.500 de militari americani staţionaţi în prezent în Germania să părăsească teritoriul german.

Ministrul german de Externe Heiko Mass şi-a exprimat regretul, într-un interviu publicat în weekend, faţă de acet plan şi a catalogat relaţia Germaniei cu Statele Unite ale lui Donald Trump drept ”complicată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.